Konya Çumra’da ne var?
Çumra merkezdeki Sırçalıhöyük ile Seyithanhöyük, Karahöyük, Karkın Tepe, Dedemoğlu Tepe, İçeriçumra Tepe, Alibeyhöyük, Abditoluhöyük ve farklı ilçelerdeki Üçhöyük bunlardan bazılarıdır.
Konyada en çok ne yetişir?
Türkiye’nin Konya ili; buğday, şeker pancarı, fasulye, havuç ve tavuk yumurtası üretiminde ilk sırada yer almaktadır.
Çumra şeker fabrikası kimin?
Anadolu Birlik Holding – Konya Şeker Fabrikası
Konya Çumra hangi Türk boyundandır?
Anadolu Selçuklu Devleti’nin dağılmasından sonra bölgede Karamanoğlu Beyliği kurulmuş ve bir süre hüküm sürmüştür. İlçenin günümüzdeki sakinlerinin büyük çoğunluğunun Selçuklularla birlikte gelen Türk boyları (Karkın, Avşar vb.) olduğu anlaşılmaktadır.
Çumranın neyi meşhur?
Çumra’da turizm denince akla Çatalhöyük* gelir. Neolitik döneme kadar uzanan bir yerleşim yeri olan Çatalhöyük, Çumra yakınlarındaki Küçükköy’de yer almaktadır. Sırçalı Mesire Alanı, Çumra ilçe merkezinde, antik çağlardan kalma bir tepe üzerinde yer almaktadır.
Çumranın kaç tane köyü var?
Çumra’da 2012 yılı itibariyle 1 belde (Çumra ilçe merkezi), 10 belediye teşkilatlı yerleşim yeri (şehir) ve 30 köy yerleşmesi bulunmaktadır.
Konya en çok ne üretiyor?
Konya, ülkemizde metal işleme makineleri, araç ekipmanları, tarım makineleri ve ekipmanları ve av tüfeği imalatı alanlarında Türkiye pazarında lider üretici konumundadır. Ülkemizin tarım makineleri ve ekipmanları ihracatında ikinci sırada yer almaktadır. Savunma sanayi ihracatında ise dördüncü sırada yer almaktadır.
Konya’nın hangi meyvesi ünlüdür?
Elma, Konya’da en iyi yetiştirilen meyve olarak kabul edilir. Özellikle Ereğli ve Seydişehir bölgelerinde büyük elma bahçeleri vardır. Bu bölgelerde yetiştirilen elmalar yüksek kalitesi ve lezzetiyle bilinir.
Tarım ürünleri nelerdir?
Bölge halkının geçimini sağlamak için ürettiği ürünler arasında başta fıstık olmak üzere pamuk, pirinç, buğday, arpa, nohut, fasulye, mercimek, tütün, soğan, sarımsak, biber, salatalık, domates, patlıcan, karpuz ve diğer sebzeler yer alıyor.
Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası neresi?
Eskişehir Şeker Fabrikası, kurulduğu yıl itibarıyla üretim kapasitesi bakımından Türkiye’nin en büyük şeker fabrikası olarak kabul edilmektedir.
Torku sucuk nerede üretiliyor?
Üretici Firma: Konya Şeker Sanayi ve Ticaret A.Ş.Adres: Beyşehir Yolu Üzeri No.: 47 42080 Meram, KONYATETelefon:+90 (332) 324 03 53Faks:+90 (332) 324 03 45 – 46E-posta:.trYol Tarifi : Google yol tarifi – Yandex yol tarifi
Pancar posası kaç lira?
Ayrıca, 25 TL/ton olarak açıklanan kota karşılama primi iki katına çıkarılarak 50 TL/tona çıkarıldı. Dolayısıyla; 50 TL/ton kota karşılama primi ve 50 TL/ton taze pancar küspesi ücreti ile 2022/2023 üretim dönemi şeker pancarı avans fiyatı 1.100 TL/ton oldu.
Salur boyu Alevi mi?
Bunların hemen hepsi Türkmen (Oğuz) kökenli Alevilerdir. Öyle ki Tokat’ta -Dodurga’dan Salur’a kadar- Afşar’dan Kınık’a kadar 24 Oğuz boyunun hemen hepsinde Aleviler yaşamaktadır.
Çumra’da ne var?
Çatalhöyük dışında Çumra ve çevresinde Neolitik döneme ait çok sayıda höyük bulunmaktadır. Bunlar Sırçalıhöyük, Seyithanhöyük, Karahöyük, Karkınhüyük, Dedemoğluhüyük, İçercumrahüyuğu, Alibeyhöyük, Abditoluhöyük ve Üçhöyük köyündeki üç höyüktür.
Türk olduğumuzu nasıl anlarız?
Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Soykütük Bilgilendirme Servisi üzerinden e-Devlet üzerinden veya www.tr adresindeki “Hizmetler/E-Sorgulama” menülerinden erişim sağlanabilmektedir.
Çarşamba çayı nerededir?
Çarşamba Çayı, Konya ilinde bir akarsudur.
Konya’nın Çumra ilçesindeki en eski yerleşim yerlerinden biri nedir?
Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti, Konya’nın Çumra ilçesi sınırları içerisinde, ilçenin 10 km doğusunda yer almaktadır.
Çumra Karaman tren kaç saat?
Çumra’dan Karaman’a trenle yolculuk 58.51 km uzunluğunda olup 0 saat 27 dakika sürmektedir. Günde 5 tren seferi bulunmaktadır, ilk sefer 07:25’te, son sefer ise 21:05’tedir. Çumra’dan Karaman’a trenle minimum 47.31 ₺, maksimum 69.95 ₺ karşılığında seyahat etmek mümkündür. Bu seyahat için en iyi fiyat ₺47.31’dir.
Çumrada kaç mahalle var?
Bugün Çumra İlçesi; On iki merkez ilçe bulunmaktadır: Bağlar, Bakkalbaşı, Baraj, Bardakçı, Çaybaşı, Cumhuriyet, Hürriyet, Meydan, Yenidoğan, İstiklal, İzzetbey ve Yenimahalle.