İçeriğe geç

Akıllı Besi Yemi Nedir

Akıllı yem nasıl kullanılır?

Smart Feed’i nasıl kullanırım? Smart Feed’ler, tahıl ezmesi veya posası ile homojen bir şekilde karıştırılarak konsantre, dengeli bir yem olarak hazırlanır. Günlük, haftalık veya aylık olarak karıştırılabilir ve torbalarda veya silolarda toplu olarak depolanabilir.

Akıllı yemin çuvalı ne kadar?

Besi danasının 200 kg ile 700 kg canlı ağırlığa ulaşana kadar Akıllı Besi Yemi, arpa ve samanla beslenmesinin toplam maliyeti 24 TL’dir.

Akıllı yem kimin?

Smart Yem markası, 1994 yılından bu yana yem sektöründe faaliyet gösteren Manav Yem A.Ş.’nin deneyimi ve bilimsel bakış açısıyla 2021 yılında doğdu.

Akıllı yem kaç protein içerir?

Daha erken yaşta veya düşük canlı ağırlıklı buzağılar için konsantre buzağı yemi Smart Feed 40 HP (protein) kullanılması önerilir. Mısır (8 saat) ve arpa (5 saat), buğdaya (3 saat) kıyasla rumende daha geç sindirildiği için sığır ve koyunların beslenmesinde kullanımı daha güvenlidir.

Akıllı yemlik ne kadar yem alır?

200 gr. Yemleme kapasitesi ile kuşunuzun yem ihtiyacını uzun süre karşılar. Herhangi bir kafese takılarak iç veya dış mekanlarda kullanılabilir.

Akıllı yemin içinde ne var?

Akıllı Yemler yüksek kaliteli protein kaynakları (soya unu, kolza unu, kabuğu azaltılmış ayçiçeği unu, mısır glüten unu, vb.), fraksiyonlanmış bypass yağı, kalsiyum, vb. içerir. Bypass yağı, canlı maya, organik ve inorganik vitamin ve mineraller, sodyum bikarbonat, monokalsiyum fosfat, bitki özleri, sodyum klorür, …

1 Çuval yem Kaç TL 2024?

Aralık 2023 – Ocak 2024AYLAR1 KG SÜT YEMİ FİYATI TL (ORTALAMA)50 KG 1 TORBA SÜT YEMİ FİYATI TL (ORTALAMA)Aralık202311,9595Ocak 202413,05652Değişim 9,69,6%

Besiye çekilen kuzuya ne verilir?

TRAKYEM kuzu besi yemi kuzulara 9. haftadan itibaren kesime hazır olana kadar verilir. Besi kuzularının erken ve sağlıklı gelişimini sağlar. TRAKYEM kuzu besi yemi protein, vitamin ve minerallerin dengeli bir oranına sahiptir.

En iyi sığır besi yemi hangisi?

1- Kaba yem: En iyi seçenek yeşil mısır ve çayır-baklagil karışımları sağlamaktır. Rasyonu iyileştirmek için 2 yeşil yem veya silaj ve kuru yem karışımı kullanılmalıdır.

Kuzu nasıl hızlı kilo alır?

3 aydan büyük ve önemli bir kaba yem tüketimine ulaşmış kuzular, kaba yem ve kuzu büyütme yemi ile beslenerek hızla semirtilebilir. Kuru yem yumuşak ve yaprak bakımından zengin olmalıdır. Kuzu başına günde 250-400 gram bu türden kuru ot. Hesaplamak yeterlidir.

En iyi kuzu besi yemi hangisi?

Arpa, mısır, kepek, bagas vb. Yiyecekler asla verilmemelidir. Sadece Champion özel kuzu yemi kuzuların tüm ihtiyaçlarını karşılar. Kuzular 45 günlük olduğunda, yonca gibi ücretsiz yüksek kaliteli kuru ot verilmelidir.

Besi danası günlük kaç kilo yem yer?

Günlük konsantre yem miktarı hayvanların canlı ağırlığına bağlı olarak 4-10 kg arasında değişmektedir. Yoğun yemlere ek olarak aynı miktarda günlük 0,5-1 tablet verilmektedir.

En çok protein hangi yemde var?

Öte yandan, dünya çapında soya fasulyesinin çoğunluğu hayvan yemi olarak kullanılır. Soya, özellikle insan tüketimi için yetiştirilen hayvanları beslemek için kullanılır ve dünya çapında kümes hayvanları, sığırlar ve domuzlar için tüm fabrika yemlerinde en yaygın kullanılan protein kaynağıdır.

Besi kaç ay yapılır?

Besleme süresi 120 ile 220 gün arasındaysa orta dönemli besicilik denir. Besleme süresi 220 günü aşarsa uzun dönemli besicilik denir. Besicilik başladığında besiciliğin ne kadar süreceği belirlenmeli ve buna göre besicilik başlatılmalıdır.

Mısır flake kaç protein içerir?

Mısır gevreği, ham protein, %6-7 ham lif, %2 ham kül, %0,5-1 nişasta, %65 ham yağ, 31 satır daha

Muhabbet kuşu akıllı yemlik ne işe yarar?

Akıllı yemlik, kuşların yeminin toz ve pisliklerden korunmasını sağlar. Diğer yemliklere göre doldurulması daha kolaydır. Soyulmuş ve kabuklu yem arasında ayrım yapılır.

Kabuksuz artemia yem nasıl kullanılır?

Kullanımı oldukça kolay olan Artemia embriyoları için; Artemia yumurtalarını çatlatmak için kullandığınız ölçüye göre, yani akvaryumdan bir bardak suyun içerisinde 5 dakika bekleterek 1 tatlı kaşığı embriyo vermeniz önerilir. Ancak doğrudan kuru yem olarak da kullanılabilir.

Balıklara yemi nasıl verilir?

Balıkları beslemek için günde iki veya üç kez yem vermek yeterlidir. En ideali ve sağlıklısı sabah ve akşam yem vermektir. Ancak yavru varsa azar azar ve günde 3-4 kez yem verilmelidir. Balıkların aşırı beslenip beslenmediğini görmek için balık dışkılarını gözlemleyebilirsiniz.

Muhabbet kuşu yemi ne kadar verilmeli?

Muhabbet kuşları: Günde yaklaşık 1-2 yemek kaşığı tohum karışımı veya pelet yem verin. Papağanlar: Türe bağlı olarak, büyük papağanlar günde yarım ila çeyrek fincan tohum veya pelet yem yiyebilir. Kanaryalar: Günde yaklaşık 1 yemek kaşığı tohum karışımı veya pelet yem yiyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort